"Ik heb duizenden euro's kunnen besparen en het resultaat is geweldig"

- Bart

Tanden bleken

Het bleken van tanden en kiezen is een esthetische tandartsbehandeling waar steeds vaker naar gevraagd wordt. Een stralende lach is uw eigen visitekaartje. Net als uw ogen is het een echte blikvanger. Wilt u naast een gezond gebit ook een witter gebit, dan kunt u ervoor kiezen uw tanden te laten bleken.Witte tanden zorgen voor een mooie lach!

Wilt u weer een stralend wit gebit?

bleachingHet bleken van tanden heeft tot doel de kleur van het gebit witter te maken. Dit kan op 2 manieren:

U heeft de mogelijkheid uw tanden te laten bleken door het gebruik van een laser. Dit gebeurt in de tandartskliniek. Het bleken van uw tanden bestaat uit een aantal sessies verspreid over maximaal 3 dagen.

Naast deze methode kunt u er ook voor kiezen een thuisset aan te schaffen. De tandarts zal dan een bitje op maat voor u maken. Dit dient u dan gedurende een aantal weken ‘s nachts in te doen.Een combinatie van beide methodes is ook mogelijk. Dit zal een nog beter effect hebben op de gewenste kleur van uw tanden.

Wat is de kleur van mijn tanden?

De kleur van tanden verschillen per persoon en kan zelfs per tanden verschillen. De kleur van u tandbeen is erfelijk bepaald, en de dikte van het beschermende glazuur bepalen de witheid van uw tanden. Uw tanden kunnen verkleuren door bepaalde voedingsmiddelen (koffie, rode wijn of drop). Een val of ouderdom kunnen ook de kleur van uw tandbeen en glazuur beïnvloeden.

Kan ik mijn tanden laten bleken?

Het bleken van tanden is een behandeling die erg populair is. Als u besluit uw tanden te laten bleken, kies dan voor een veilige en verantwoorde bleekmethode. Er zijn goedkope manieren om uw tanden te laten bleken maar deze kunnen schade toebrengen aan uw tanden en gebit.

Is bleken schadelijk voor mijn gebit?

Het glazuur van uw tanden is na het bleken tijdelijk minder hard, dit komt door de aantasting van de blekingsgel.  Het is vergelijkbaar met een tand die enige tijd in aanraking met frisdrank is geweest. Onderzoeken hebben aangetoond dat bleken geen nadelig effect heeft op uw gebit op langere termijn.

Andere manier voor witte tanden?

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een facing in plaats van het bleken van uw tanden. Deze tandhoesjes worden door onze specialisten op maat gemaakt en op de voorkant van uw tanden geplakt.. Een belangrijke voordelen van facings zijn dat deze hoesjes een beschermende werking hebben voor uw tanden tevens zorgt het ervoor dat oneffenheden zoals afgebroken hoekjes weggewerkt worden.

Ontdek nu wat Medical Travel Service voor u kan betekenen >>

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

    Oeps! We konden je formulier niet vinden.