"Ik heb duizenden euro's kunnen besparen en het resultaat is geweldig"

- Bart

Kronen

Kronen zijn een betaalbare en fraaie oplossing voor het vervangen van aangetaste tanden of kiezen.

Wanneer wordt een kroon geplaatst?

KronenEen kroon is een kapje van porselein en/of metaal dat precies over een afgeslepen tand of kies past. De kroon zit vastgelijmd op de tand of kies. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Een geplaatste kroon is niet van een echte tand of kies te onderscheiden. Kronen worden in de meeste gevallen gemaakt van porselein, van binnen versterkt met titanium. Vanwege esthetische redenen worden er ook metaalvrije kronen gemaakt.
Vaak kiezen mensen voor een kroon omdat zij niet tevreden zijn over het uiterlijk van hun eigen tanden. Oorzaken zijn doorgaans slecht gevormde tanden, verkleurde tanden of wanneer door tandbederf een deel van de tand of kies verloren is gegaan. Is een kies of tand afgebroken dan kan een kroon uw gebit er weer mooi laten uitzien.

Behandeling voor één kroon of meerdere kronen

De behandeling voor een kroon verloopt in een aantal stappen. U heeft minimaal 3 werkdagen nodig om de behandeling van een kroon af te ronden. De behandeling gebeurt onder een plaatselijke verdoving. In de eerste fase wordt een deel van de tand of kies afgeslepen. Vervolgens wordt door de tandarts een afdruk van uw gebit gemaakt. Hierin wordt later in een tandtechnisch laboratorium gips gegoten. Zo ontstaat een gipsmodel, waarop uw kroon wordt gemaakt.

De kleur en vorm van kronen is allesbepalend

Zeer bepalend voor het eindresultaat is de kleur van de kronen. Door de jarenlange ervaring van de in Turkije geregistreerde tandarts voorziet hij u van een goed advies. Uiteindelijk beslist u samen met de tandarts over de kleur van de kroon of kronen. Nadat de exacte vorm en de kleur van de kronen zijn bepaald, worden deze vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium. Hierna zal de kroon worden gepast en in uw mond worden vastgezet.

Van welk materiaal zijn kronen gemaakt?

Traditionele kronen bevatten een titanium binnenkern, de buitenlaag van de kroon is gemaakt van ivoorkleurig porselein. De kwalitatief hoogwaardige porseleinen kronen die de tandartskliniek in Turkije gebruikt, zijn niet te onderscheiden van uw eigen tanden of kiezen.

Bij de Procera Zirkonium (100% porseleinen kroon) wordt geen metaal gebruikt. Deze kroon is ivoorkleurig en ziet er zeer natuurgetrouw uit. Een Procera Zirkonium kroon is duurder dan een porseleinen kroon met titanium kern, maar is uit esthetisch oogpunt fraaier. De Procera Zirkonium kronen zijn ‘the best of the best’ en worden vaak gebruikt ter vervanging van de tanden die het meeste zichtbaar zijn.

Hoe worden kronen geplaatst?

  • Eerst wordt een deel van de tand of kies afgeslepen, zodat er voldoende ruimte is om een kroon of brug te plaatsen.
  • Vervolgens wordt een afdruk gemaakt van de hele kaak of het gedeelte waar zich de afgeslepen kies bevindt. De tandarts brengt hiervoor een afdruklepel met een rubberachtige massa in de mond. In de afdruk die ontstaat, wordt later in een tandtechnisch laboratorium gips gegoten. Op het gipsmodel wordt uiteindelijk de kroon gemaakt.
  • Met de beetregistratie wordt gekeken hoe de tanden en kiezen van de onderkaak en bovenkaak op elkaar passen. Hierdoor weet de tandarts hoe hoog de kronen mogen worden.
  • Het bepalen van de kleur is erg bepalend voor het uiteindelijke zichtbare resultaat en hiervoor moet dus rustig de tijd worden genomen. Onze tandarts zal u hierin adviseren. Uiteindelijk kiest u samen met hem de kleur die uw kroon moet hebben.
  • Bij de laatste afspraak wordt de kroon of brug gepast en in de mond vastgezet. Aan de binnenzijde van de kroon of brug wordt een snel hardend cement aangebracht. De kroon of brug wordt vervolgens op zijn plaats geschoven.

Veel van onze klanten komen naar onze specialist in Turkije voor het plaatsen van kronen. Onze klanten zijn zonder uitzondering positief over de geboden prijs-kwaliteit verhouding.

Ontdek nu wat Medical Travel Service voor u kan betekenen >>

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

    Oeps! We konden je formulier niet vinden.