"Ik heb duizenden euro's kunnen besparen en het resultaat is geweldig"

- Bart

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel waarop een kroon, brug of prothese kan worden bevestigd. Implantaten zijn duurzame oplossingen voor aangetaste tanden of kiezen.

Wat is een implantaat

Alle tanden en kiezen bestaan uit een wortel en kroon. Bij een implantaat wordt uw natuurlijke wortel vervangen door een kunstwortel. De tandarts kan door middel van een tandheelkundig onderzoek en röntgenfoto’s bepalen of uw gebit geschikt is voor een implantaat. Belangrijk hierbij is dat er voldoende bot aanwezig is om het implantaat te laten vastgroeien in de kaak. Groot voordeel van een implantaat is dat het de meest duurzame en stabiele oplossing is.

De behandeling voor een implantaat

Het plaatsen van een implantaat is een kleine operatieve ingreep. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De ingreep duurt ongeveer tussen de 30 en 90 minuten, afhankelijk van het aantal implantaten. Over het algemeen vallen de pijn en zwelling na de implantaat behandeling erg mee. Een eventuele zwelling kan door het koelen van de wang worden beperkt. De dagen na plaatsing van het implantaat zult u ter controle terug moeten naar de tandartskliniek.

De periode na plaatsing van een implantaat

Het duurt ongeveer 6 tot 12 weken voordat een implantaat is vastgegroeid. Hierdoor zult u met een implantaat altijd nog een tweede keer terug moeten komen voor het plaatsen van de opbouw. Nadat het kunst implantaat is ingegroeid, wordt de implantaat opbouw (kroon, brug of tandprothese) geplaatst.

Voordelen van implantaten

  • Implantaten zijn een duurzame en permanente oplossing
  • Uw eigen gezonde tanden kunt u blijven behouden
  • Het natuurlijke bot blijft goed bewaard en slinkt niet of nauwelijks verder
  • U zult zich zelfverzekerder voelen en weer voluit kunnen lachen
  • U zult meer van uw maaltijden genieten, goed kauwen wordt weer mogelijk

Ontdek nu wat Medical Travel Service voor u kan betekenen >>

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

    Oeps! We konden je formulier niet vinden.