"Ik heb duizenden euro's kunnen besparen en het resultaat is geweldig"

- Bart

Gebitsprotheses

Gebitsprotheses bestaan uit een gedeeltelijke of volledige prothese. Tijdens de uitgebreide kennismaking wordt vastgesteld welke gebitsprothese voor u het meest geschikt is.

Vaste gebitsprothese

Een vaste gebitsprothese wordt bevestigd op implantaten in de kaak. De gebitsprothese bestaat uit porseleinen tanden en kiezen, ook wel brug genoemd. Na plaatsing is het niet meer mogelijk de prothese te verwijderen. Een vaste gebitsprothese kan wel op een normale manier schoongemaakt worden.

Losse gebitsprothese

Losse gebitsprotheses zijn er in diverse variaties. De bekendste gebitsprothese is het kunstgebit. Hierbij zitten de elementen bevestigd aan een plaatje in de mond. Het kunstgebit is de goedkoopste tandprothese vorm. Nadeel is dat de smaak- en gevoelsbeleving in de mond wordt verminderd.

Een alternatieve losse gebitsprothese is de klikprothese. Deze wordt per kaak bevestigd aan 2 of meerdere implantaten. Voor het reinigen van de klikprothese kan deze worden losgemaakt van de implantaten. De prijs van deze gebitsprothese is interessant. De smaakbeleving wordt  nauwelijks aangetast.

De voordelen van een gebitsprothese

Een klikprothese heeft ten opzichte van een traditioneel kunstgebit meerdere vordelen:

 • betere kauwfunctie,
 • heeft een natuurlijke uitstraling,
 • esthetisch aantrekkelijk,
 • voelt aan alsof het uw natuurlijke tanden zijn,
 • zit volledig vast op zijn plaats en kan niet verschuiven of uitvallen,
 • door de implantaten stopt het slinken van de kaak, waardoor een ingevallen mond en hangende mondhoeken voorkomen worden.

De klikprothese kan worden gereinigd door deze los te maken van de implantaten. Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor de klikprothese, omdat deze prijstechnisch aantrekkelijk en esthetisch is. Bovendien wordt de smaakbeleving nauwelijks aangetast.

Ontdek nu wat Medical Travel Service voor u kan betekenen >>

 • Informatie aanvragen

  Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

  Oeps! We konden je formulier niet vinden.