"Ik heb duizenden euro's kunnen besparen en het resultaat is geweldig"

- Bart

Bruggen

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden of kiezen. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers en een brugtussendeel passen. Dit tussendeel bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Verschillende soorten bruggen

BruggenDe meeste bruggen worden gemaakt van porselein, versterkt met een titanium binnenkant. Hierdoor oogt de brug natuurlijk, maar door de metalen binnenkant behoudt de brug zijn kracht. Dit is belangrijk voor de kauwfunctie van de kiezen.
Er zijn ook bruggen die een metaalvrije kern bevatten. De meest bekende zijn de Procera AllCeram brug en de Zirkonium brug. Beide bruggen hebben een zirkonium binnenkant, wat garant staat voor optimale stevigheid. De zirkonium kern wordt vervolgens in het tandlaboratorium individueel met porselein opgebakken. Voor personen met een metaalallergie bieden deze bruggen een uitkomst.
De Procera brug behoort tot de beste zirkonium bruggen. Deze brug is niet alleen bijzonder sterk, maar is ook esthetisch zeer fraai. Bovendien heeft een Procera brug de eigenschap licht door te laten zonder transparant te zijn.

Behandeling voor een brug

De behandeling voor een brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zult u een aantal keren bij onze specialist terug moeten komen. U heeft minimaal 3 werkdagen nodig om de behandeling van een brug af te ronden. De behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving en is te vergelijken met de behandeling voor een kroon.

Ontdek nu wat Medical Travel Service voor u kan betekenen >>

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

    Oeps! We konden je formulier niet vinden.