"In één woord fantastisch. Ik heb weer een veel jongere uitstraling"

- Veronique

Wat is een ooglidcorrectie?

Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties: een correctie van de bovenoogleden en een correctie van de onderoogleden. De correcties en het resultaat verschillen sterk van elkaar. Een combinatie van beide is ook mogelijk indien gewenst.

Ooglidcorrectie bovenoogleden

Vrouw ooglidAls de huid veroudert kan er Dermatochalazis ontstaan, oftewel:  een teveel aan huid. Deze afwijking komt het meest voor bij de oogleden en wordt veroorzaakt doordat de huid minder elastisch wordt en daardoor slapper. Het onderhuids bindweefsel verslapt hiermee meestal ook, wat er voor zorgt dat het vetweefsel wat naar voren komt en je bovenoogleden gaan hangen. Een bovenooglidcorrectie biedt de oplossing: overtollige huid, en zo nodig spier- en vetweefsel, wordt weggenomen via een snee in de natuurlijke oogplooi

Ooglidcorrectie onderoogleden

man met walAls u uw wallen als storen ervaart, kan een ooglidcorrectie van de onderoogleden uitkomst bieden. Bij deze correctie wordt losse huid en overtollig vet weggehaald via een insnede onder de wimperlijn, zodat uw vermoeide uiterlijk verdwijnt.

Het kan ook zijn dat er enkel sprake is van vetzakjes onder de ogen, een transconjunctivale ooglidcorrectie is dan aan de orde. Bij deze correctie, vooral uitgevoerd bij jongere patiënten, wordt de insnede in het onderste ooglid gemaakt. Het resultaat is niet een strakkere huid onder de ogen, maar vermindering van de wallen van de onderste oogleden zonder zichtbare littekens.

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

    Oeps! We konden je formulier niet vinden.