"In één woord fantastisch. Ik heb weer een veel jongere uitstraling"

- Veronique

Voor en na de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling

Het gebruik van bloedverdunners moet geruime tijd voor de behandeling worden gestaakt, want dit vergroot de kans op bloedingen tijdens de operatie.

Ook pijnstillers hebben een bloedverdunnende werking. Gebruik deze daarom 10 dagen voor de operatie niet. Een uitzondering: Paracetamol. Deze pijnstiller heeft geen bloedverdunnende werking en beïnvloedt de operatie dus ook niet.

10 dagen voor de operatie dient ook het gebruik van Ascal te worden gestopt. Voor Marcoumar geldt 7 dagen en gebruikt u Sintrom, dan dient u hiermee 5 dagen van tevoren te stoppen. Stop nooit zomaar met bloedverdunners, overleg dit altijd eerst met uw huisarts of specialist.

Nazorg en herstel

Zien uw oogleden na de behandeling wat blauw? Zijn ze gezwollen en lichtgevoelig? Hier hoeft u zich absoluut geen zorgen om te maken, dit trekt na enkele dagen weg.

Zo’n week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd en kleine pleistertjes aangebracht, dit is volkomen pijnloos. De sneetjes zijn zo gemaakt dat u er niet of nauwelijks een zichtbaar litteken aan overhoudt.

Waar u rekening mee dient te houden na de behandeling:

* Rijd met iemand mee na de behandeling of neem het openbaar vervoer, want autorijden is direct na de ingreep niet toegestaan.
* Werken is al snel na de operatie weer mogelijk. Lichamelijke inspanningen als tillen en bukken moeten in de eerste week worden vermeden. Als er druk op het hoofd komt, kan dit namelijk de kans op bloedingen vergroten.
* Uw ogen dienen droog te blijven tot de hechtingen zijn verwijderd, dus douchen mag alleen heel voorzichtig. Worden uw ogen toch nat, dan kunt u ze voorzichtig droogdeppen.
* Rokerige ruimtes dienen vanwege het helingsproces te worden vermeden.
* Contactlenzen kunnen nadat de hechtingen zijn verwijderd pas weer worden gedragen.
* Make-up dragen is geen optie zolang de hechtingen nog in uw ogen zitten. Na deze periode van ongeveer een week, kunt u zich weer opmaken. Doe dit wel met enige voorzichtigheid, want er kunnen nog bloeduitstortingen zichtbaar zijn en de oogleden kunnen tot zo’n 2 maanden nog licht gezwollen zijn. Let op: met name bij het verwijderen van de make-up niet te veel kracht uitoefenen op de wond.
* Zwemmen wordt de eerste 7-10 dagen na de operatie afgeraden. Als de hechtingen zijn verwijderd, is dit naar eigen inschatting weer mogelijk.
* De littekens dienen de eerste 6 weken zo min mogelijk te worden blootgesteld aan zonlicht. Als u toch de zon in moet, draag dan een zonnebril.

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

    Oeps! We konden je formulier niet vinden.