"Ik voel me als heboren met nieuwe ogen"

- Frans

IntraLasik Femtosecond

Wij hanteren de door vele oogartsen geadviseerde methode IntraLasik Femtosecond. Hier komt geen mesje aan te pas, alles gaat met een computergestuurde laser. De meest veilige ooglaserbehandeling, uiteraard uitgevoerd door een gerenommeerd oogarts. En met bewezen resultaat!

De IntraLasik Femtosecond-behandeling in stappen

 • Stap 1 – Extra meting en gesprek specialist
  Is de dag van behandeling aangebroken? Dan verwelkomen wij u in onze kliniek. Door u onze volledige aandacht te geven, zorgen wij ervoor dat u zich direct op uw gemak voelt. Zo gaat u heel prettig het gesprek met de specialist in en ondergaat u ontspannen enkele oogmetingen.
 • Stap 2 – Verdoving
  Met een ooglidspreider wordt gezorgd dat het oog geopend blijft, zodat de verdovende oogdruppels kunnen worden toegediend om het oog gevoelloos te maken. Daarna wordt het oog gedesinfecteerd met jodium. Het andere oog is afgedekt.
 • Stap 3 – Bereikbaar maken hoornvlies
  Met behulp van de Intralasik Femtosecond maakt de oogarts een hoornvliesflapje, dat aan een zijde blijft vastzitten. Doordat bij elke puls van de laser een kleine luchtbel verschijnt, ontstaat de uiteindelijke flap. Om het onderliggende hoornvliesweefsel te kunnen bereiken met de laserstraal, slaat de oogarts het flapje om, als een bladzijde van een boek. Dit alles duurt nog geen minuut.
 • Stap 4 – De laserbehandeling
  Tijdens de behandeling moet u naar een fixatielichtje kijken. De zogenaamde eyetracker houdt het oog goed in de gaten en volgt elke oogbeweging. Bij een te grote oogbeweging stopt de laser. Wat de laser precies doet? Hij verwijdert heel snel een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel en ‘slijpt’ uw hoornvlies in de gewenste vorm. Wees gerust, hier voelt u niets van. En ook erg fijn: de behandeling duurt minder dan een minuut per oog.
 • Stap 5 – Hoornvlies sluiten
  Na de ooglaserbehandeling plaatst de oogarts de flap weer terug. Hechtingen zijn niet nodig, na enkele minuten drogen zit het flapje vast. Om de genezing te versnellen druppelt de oogarts het oog met antibiotica en ontstekingsremmers.
 • Stap 6 – Controle behandeling
  Direct na de behandeling vindt er een nacontrole plaats. Er wordt gekeken hoe alles eruitziet, waarna u naar huis mag. De volgende dag komt u terug voor nog een nacontrole. De daaropvolgende nacontroles vinden een week, een maand, 3 maanden en 1 jaar na de behandeling plaats.

intralase (1)Geschiktheid – De IntraLasik Femtosecond voor vrijwel iedereen

Heeft u een sterkte tussen de -10 en +4,5 en een cilindersterkte tot 6? Dan is de kans groot dat de IntraLasik Femtosecond-behandeling geschikt is voor u. Uiteraard kan een uitgebreid vooronderzoek dit pas definitief uitwijzen. Dan krijgt u zekerheid en vertellen wij alles wat u wilt weten.

Intralase, Femtolasik of IntraLasik Femtosecond?

Voor de duidelijkheid: er is geen verschil tussen Femtolasik, Femtosecond en Intralase. Met elk van deze benamingen wordt de behandeling Intralasik Femtosecond bedoeld: het flapje wordt niet met een mesje gemaakt, maar met een computergestuurde laser.

De voordelen van IntraLasik Femtosecond

 • Computergestuurde ooglaserbehandeling
  Door de ooglaserbehandeling met de meest geavanceerde apparatuur computergestuurd uit te voeren, krijgen complicaties geen kans. De behandeling onderscheidt zich van andere ooglasermethodes doordat het resultaat van tevoren wordt voorspeld. Er wordt een dunner flapje gemaakt en meer hoornvlies bespaard, een stuk beter voor uw ogen dus!
 • Bewezen resultaat
  Wie een uitstekend resultaat wil, kiest voor Intralasik Femtosecond. Meer dan na andere ooglaserbehandelingen hebben mensen 100% gezichtsvermogen, dat is bewezen.
 • Kort herstelproces
  U ziet bijzonder snel resultaat! Binnen twee dagen is uw zicht volledig hersteld.
 • Artsen geven voorkeur aan IntraLasik Femtosecond
  Oogartsen geven wereldwijd de voorkeur aan Intralasik Femtosecond. Bovendien introduceerde een van onze oogartsen, Rolf Zandbergen, de methode in Nederland. Hij heeft al ruim 25.000 operaties uitgevoerd en is dus ontzettend ervaren.

De kosten van een IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling

Bij ons betaalt u voor de Intralasik Femtosecond-methode slechts € 999,- per oog en niet zoals bij anderen € 1.650,-. Simpelweg omdat wij vinden dat ooglaseren betaalbaar moet zijn voor iedereen. Uiteraard met de garantie van de beste kwaliteit, aandacht en begeleiding.

Oog. meting

 • Informatie aanvragen

  Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

  Oeps! We konden je formulier niet vinden.