"Ik voel me als heboren met nieuwe ogen"

- Frans

Veelgestelde vragen over ooglaseren

Bij Medical Travel Service vinden we service belangrijk. Wij vinden het dan ook heel fijn om te horen dat onze klanten onze service beoordelen met: Uitstekend!

Hieronder vindt u alle antwoorden op onze veelgestelde vragen over ooglaseren.
Staat uw vraag er niet tussen of wilt u graag meer weten? Stel uw vraag dan via ons contactformulier of bel ons op 020-3010816.

Kan ik blind worden van een ooglaserbehandeling?

Nee, er is geen relatie tussen blind worden en ooglaseren. Bij een behandeling wordt enkel een dun oppervlak van het hoornvlies bewerkt, er wordt dus niet in het oog zelf behandeld.

Wat zijn de risico's van ooglaseren?

Bij Vision Ooglaseren wordt met de modernste technieken gewerkt. Mede daardoor is de kans op een complicatie gedaald tot onder de 1%. Mocht er toch een complicatie optreden, dan gaat het altijd om een zeer kleine complicatie die direct te verhelpen is door de oogarts.

Is ooglaseren pijnlijk?

U krijgt voor een behandeling verdovende oogdruppels in, waardoor u tijdens de behandeling zelf geen pijn voelt. Sommige mensen ervaren wel een soort druk op het oog, maar zij beschrijven dit niet als pijn.

Nadat de verdovende druppels zijn uitgewerkt, kunt u wel enige tijd een geïrriteerd gevoel aan uw ogen ervaren. Bij de IntraLasik Femtosecond-methode kan dit ongeveer 5 uur duren en bij de Lasik-behandeling kan dit 3 tot 5 dagen aanhouden.

Wanneer komt u in aanmerking voor ooglaseren?

Na een uitgebreid, gratis vooronderzoek weet u pas echt of u daadwerkelijk geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en welke behandeling het meest geschikt is voor u. Er zijn echter een aantal voorwaarden die u zelf al kunt nalopen:

  • U bent tussen de 18 en 65 jaar.
  • Uw oogsterkte is minimaal een half jaar stabiel.
  • U bent in goede algemene conditie.
  • U bent niet zwanger of net bevallen en geeft minimaal 3 maanden geen borstvoeding meer.

Kan ik mijn ogen laten laseren als ik zwanger ben?

Nee, het is helaas niet mogelijk om je ogen te laseren als je zwanger bent. De veranderende hormoonhuishouding heeft ook invloed op je zicht waardoor het niet mogelijk is om een eerlijke meting uit te voeren. Dat betekent ook dat je je ogen nog niet kunt laseren als je borstvoeding geeft. Je kunt je ogen pas laseren 6 maanden na de bevalling of 6 maanden nadat je gestopt bent met het geven van borstvoeding. Lees meer >>

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

    Oeps! We konden je formulier niet vinden.