Kennismaking met onze haarspecialist op 8 april a.s.

Locatie Van der Valk Breukelen

Veelgestelde vragen over haartransplantaties

Bij Medical Travel Service vinden we service belangrijk. Wij vinden het dan ook heel fijn om te horen dat onze klanten onze service beoordelen met: Uitstekend!

Hieronder vindt u alle antwoorden op onze veelgestelde vragen over haartransplantaties.
Staat uw vraag er niet tussen of wilt u graag meer weten? Stel uw vraag dan via ons contactformulier of bel ons op 020-3010816.

Wat is een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie wordt uw eigen haar weggenomen van plaatsen waar nog voldoende haar aanwezig is, de zogenaamde donorgebieden. Vanaf hier wordt het haar teruggeplaatst op plaatsen waar minder of geen haar zit. Het eindresultaat ziet er zeer natuurlijk uit en is vaak niet te onderscheiden van natuurlijke haargroei.

Wat is een graft?

Een graft is een haarzawat-is-een-graftkje (haarfollikel) waarin 1 – 3 haren zitten. Grafts worden 1 voor 1 uit de hoofdhuid weggenomen. Daarna worden ze weer teruggeplaatst op uw hoofd, op plaatsen waar geen of minder haar zit.

Hoeveel haren worden er per behandeling getransplanteerd?

Het aantal grafts dat nodig is wordt bepaald door uw haarstructuur, haarkleur, haartype en de natuurlijke haardichtheid. Bij donker, stijl en dik haar zullen er meer haarwortels per cm2 nodig zijn dan bij donkerblond, dunner of gekruld haar.

Onze haarspecialist zal uw situatie beoordelen en een advies geven. Bij de FUE-methode ligt het maximum aantal te transplanteren haren op 4.250 grafts, wat gelijk staat aan circa 9.300 haren.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

De bovenkant van het hoofd wordt plaatselijk verdoofd, zodat u niets van de behandeling voelt. De meeste patiënten ondervinden geen nadelige bijwerkingen van deze verdoving en hebben geen pijn.

Na de haartransplantatie kunt u enkele dagen last hebben van een lichte pijn, maar hiervoor kunt u pijnstillers gebruiken.

Hoe lang gaat getransplanteerd haar mee

De getransplanteerde grafts behouden hun genetische eigenschappen en blijven uw hele leven lang haren produceren. In sommige gevallen kan het haar op oudere leeftijd (75 – 80 jaar) wel dunner worden, dit is echter een normaal verouderingsproces.

Krijg ik garantie op mijn haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een cosmetische behandeling. De arts geeft van tevoren een zo nauwkeurig mogelijke voorspelling van het resultaat. Omdat het om een cosmetische behandeling gaat kan er echter nooit 100% zekerheid worden gegeven over het uiteindelijke resultaat en daardoor kan er ook geen garantie op het resultaat gegeven worden.

Zijn er risico's en complicaties verbonden aan een haartransplantatie?

Tijdens en na de behandeling is alles er op gericht complicaties te voorkomen. Bij een haartransplantatie is er zelden sprake van complicaties. In een enkel geval kan er een ontsteking ontstaan, die goed te bestrijden is met antibiotica.

Deze medicatie kan worden voorgeschreven door de behandelend specialist, of eenmaal weer thuis door uw eigen huisarts.

Wanneer is het eindresultaat van de haartransplantatie zichtbaar?

Uw getransplanteerde haren zullen 15 tot 30 dagen na de behandeling uitvallen. Gelukkig is dit een normaal verschijnsel en na 2,5 tot 3 maanden zullen de nieuwe haren gaan groeien. Na een periode van 6 tot 8 maanden zullen alle haren volledig zijn aangegroeid.

Het uiteindelijke resultaat is dus pas 8 tot 9 maanden na de behandeling goed te beoordelen.

Zijn er (tijdelijke) bijwerkingen na de haartransplantatie?

Na de haartransplantatie ontstaan er op de plaatsen waar de grafts zijn aangebracht kleine schilfertjes en korstjes. Dit is een normaal verschijnsel en ze zullen na circa 10 dagen vanzelf weer verdwijnen.

2 tot 3 dagen na de behandeling kunnen er rondom het voorhoofd en de ogen zwellingen ontstaan. Om deze te voorkomen of te verminderen, krijgt u na de behandeling een koelzak van ons mee.

Waarom zien niet alle haartransplantaties er natuurlijk uit?

Bij een haartransplantatie kunnen verschillende methodes worden gebruikt. De haarspecialist van Medical Travel Service kiest voor de FUE-methode. Deze techniek zorgt ervoor dat het haar er natuurlijk uitziet en niet te onderscheiden is van normaal groeiend haar.

De belangrijkste reden hiervoor is het feit dat er alleen gebruik wordt gemaakt van uw eigen haar. De grafts die gebruikt worden bevatten een andere genetische samenstelling dan de haren die zijn uitgevallen.

Behandelt de specialist ook patiënten die elders een minder succesvolle behandeling hebben gehad?

Jazeker, een reconstructie van een eerdere behandeling kan en levert in de meeste gevallen een goed resultaat op. Dit verschilt echter per persoon en daarom dient dit eerst te worden beoordeeld door onze haarspecialist.

Soms is het voor een reconstructie noodzakelijk dat er meer dan één behandeling gedaan wordt.

Hoe effectief zijn haargroeimiddelen als Rogaine en Propecia?

Van deze middelen is alleen aangetoond dat ze de achteruitgang van het haar kunnen vertragen, in slechts enkele gevallen vond er ook haargroei plaats. Daarbij dient u ook jarenlang dagelijks pillen te slikken.

Waarom zou ik kiezen voor een haartransplantatie bij Medical Travel Service?

Wij begrijpen dat u het belangrijk vindt dat alles goed en duidelijk geregeld wordt en dat u niet voor verrassingen wilt komen te staan. Daarom geven we een aantal goede redenen waarom u voor ons moet kiezen:

  • Een duidelijke prijsopgave voor het aantal te plaatsen grafts.
  • Een haartransplantatiekliniek met diverse kwaliteitskeurmerken.
  • De haartransplantatie wordt uitgevoerd door een ervaren specialist.

Kortom: wij bieden u de best mogelijke kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Mag ik mijn haar verven na een haartransplantatie?

Ja, u mag uw haar verven vanaf 4 weken na de haartransplantatie. Vanaf deze periode kunnen haarproducten geen schade meer toebrengen aan de haarwortels.

Mag ik alcohol drinken na de haartransplantatie?

Er mag geen alcohol geconsumeerd worden in de eerste 24 uur na de behandeling. Alcohol stimuleert het bloeden.

Mag ik pijnstillers nemen na de haartransplantatie?

U mag geen aspirine, aspirinebevattende middelen of ibuprofen nemen in de eerste 24 uur na de behandeling. Tegen de lichte pijn mag er paracetamol genomen worden.

Kan ik normaal slapen na de haartransplantatie?

Om de zwelling te verminderen moet u de eerste drie nachten uw hoofd boven ‘hart niveau’ houden. Als er zwelling optreedt, gebeurt dat meestal tussen de eerste en derde dag na de behandeling.

Hoe kan ik de zwelling verminderen?

Wanneer u een ice pack wilt gebruiken mag u die alleen op uw voorhoofd plaatsen. Niet op het gebied met de gedoneerde haren. Dit geldt voor de eerste 48 uur. Wikkel een vochtige handdoek om de ice pack en plaats deze 5 tot 10 minuten op het voorhoofd en op het donorgebied. DIT IS ERG BELANGRIJK.

Wat moet ik doen als er een bloedinkje optreedt na de haartransplantatie?

Soms ontstaat er lichte bloeding. Plaats een vochtig en schoon gaasje of tissue met EVEN LICHTE druk op het gebied voor een paar minuten.

Welke activiteiten mag ik uitoefenen na de haartransplantatie?

Geen zware oefeningen doen, zware spullen tillen of onderwater zwemmen de eerste 7 dagen. Buk de eerste 48 uur niet naar voren. Bukken vanuit de knieën met het hoofd boven de schouders mag. Bij druk op de grafts kunnen ze omhoog liften en kan er een bloeding ontstaan.

Mag ik mijn haar wassen na de haartransplantatie?

48 uur na de behandeling mag u weer voorzichtig uw haar wassen. Maak schuim in uw handen en dep het dan lichtjes op uw getransplanteerde haar. Spoel met lauw water met weinig druk van de douchestraal. Het donorgebied mag normaal gewassen worden.
Na 10 dagen mag u weer douchen als voorheen en lichtjes met de vingertoppen de shampoo inmasseren.

Wat moet ik doen als er korstjes ontstaan na de haartransplantatie?

Korstjes ontstaan altijd na een haartransplantatie. Krab niet aan de korstjes, want hierdoor kunt u een infectie krijgen of littekens. Korstjes zullen vanzelf verdwijnen. Als dat gebeurt zult u misschien kleine haartjes tegenkomen. Schrik hier niet van, dit is alleen de schacht van de graft, niet de wortel.

Moet ik mijn hoofd beschermen tegen de zon na de haartransplantatie?

Draag de eerste 6 weken een hoed of pet als de zon schijnt.

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

    Oeps! We konden je formulier niet vinden.