Kennismaking met onze haarspecialist op 8 april a.s.

Locatie Van der Valk Breukelen

De nazorg van een haartransplantatie

Om te zorgen dat uw hoofdhuid weer snel geneest, krijgt u na de behandeling medicijnen mee. De speciale ijszak die u meekrijgt zal de zwellingen op het voorhoofd en rondom uw ogen verminderen. In de haarkliniek krijgt u een speciale wasbeurt van het hoofd en uitleg over het wassen van uw haar. Ook wijzen we u op de voorzorgsmaatregelen voor een spoedig herstel, zoals uit de directe zon blijven of het dragen van een ruimzittende pet.

Controle op afstand

Om er zeker van te zijn dat het herstel naar behoren verloopt, vindt er altijd een nacontrole plaats met de arts via Skype of Facetime. Dit gebeurt op afspraak, op vaste tijden dat de arts aanwezig is. Op deze manier kan de arts de behandelde plekken goed bestuderen en een eerlijk oordeel geven.

De periode na de haartransplantatie

Op uw hoofd of rond de ogen kunnen lichte zwellingen ontstaan. Deze zijn onschadelijk en verdwijnen doorgaans na 2 tot 3 dagen weer vanzelf. Eventuele kleine, rode korstjes op uw hoofd zullen na enkele dagen veranderen in schilfertjes en vanzelf loslaten. De sporen van de haartransplantatie zijn na 10 tot 14 dagen na uw behandeling niet meer zichtbaar.

Optimaal herstellen

Tijdens de eerste 2 weken na de haartransplantatie mag u niet sporten. Zwemmen is na 8 weken weer toegestaan. Na 3 tot 5 maanden gaan de nieuwe haren groeien en is het mogelijk dat er kleine puistjes ontstaan of dat u wat onderhuidse spanning voelt. Dit is volkomen normaal en u hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Na ongeveer 12 tot 15 maanden zijn uit alle haarwortels haren gegroeid en is het optimale resultaat bereikt!

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket

    Oeps! We konden je formulier niet vinden.